Vikings go berzerk

Yggrdrasil Gaming lanserade Vikings Go Berzerk i slutet av 2016, och med tanke på företaget envist hämtar inspiration från den nordiska mytologin är det knappast särskilt konstigt att de skulle lansera en vikingbaserad spelautomat.

Spelet är en videoslot med RTP på 96,1%. Med 5 hjul, 4 rader och 25 vinstlinjer förenar den ett klassiskt upplägg med spännande funktioner och ett suggestivt tema.

Vikings go berzerk recension

Grafiken är tydligt inspirerad av den nordiska kulturen vilket framgår med all tydlighet då bakgrunden representeras av en vikingabåt. Som spelare följer man berättelsen om ett gäng med vikingar som är på jakt efter framgång. De enskilda vikingarna pryder olika symboler, och man kan även få diverse mynt så som guld, brons och silver. Det finns också en freespin- och en wildssymbol.

  • Freespinläget inträffar när man får minst tre freespinsymboler på rad. Som spelare får man då möjligheten att snurra fler gånger utan att spendera ytterligare pengar.
  • Skattkistebonus aktiveras om man lyckas att få en skattkistesymbol på det femte hjulet.
  • Förspinbonus är en unik funktion som ger en slumpmässig bonus innan man som spelare tilldelas freespins.

Vikings Go Berzerk vinnare är vanligt förekommande. Men då spelautomaten som högst delar ut 500,000 EURO så har det av naturliga skäl inte dykt upp några enorma vinster, till skillnad från på de automater som erbjuder progressiv jackpott.

Många har kommit att uppskatta denna slot på grund av dess tilltalande grafik och musik. Det är svårt att neka till att den verkligen är tilltalande. Spelmässigt följer den ett ganska standardiserat upplägg och bjuder inte direkt på en enorm mängd funktioner. Men det är en slot som absolut är värd att testa, och för nybörjare bjuder den på en smidig väg in i världen av spelautomater. Ta chansen att sticka iväg på ett riktigt vikingaäventyr med chansen att plocka hem flera förmånliga vinster. Helt klart något av det bästa online casino som Microgaming har att bjuda på.